Επιστημονική Ομάδα

Μιχαήλ Χρυσός           Εκπαιδευτικός-Ψυχοπαιδαγωγός (Β.Α., M.Ed., Ph.D)

Ο Κος Χρυσός είναι πτυχιούχος του τμήματος Φιλολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, με μεταπτυχιακές σπουδές στο σχεδιασμό, υλοποίηση και αξιολόγηση Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων & Διδακτική στο Πανεπιστήμιο McGill του Καναδά, και κάτοχος διδακτορικού τίτλου στις Επιστήμες της Αγωγής (κλάδος Παιδαγωγικής Ψυχολογίας) από το Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Παράλληλα, έχει δίπλωμα ειδίκευσης στην Ειδική Αγωγή & Εκπαίδευση (τμήμα Φ.Π.Ψ. του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών), ενώ είναι πιστοποιημένος Εκπαιδευτής (Ενηλίκων) Συνεχιζόμενης Επαγγελματικής Κατάρτισης του ΕΚΕΠΙΣ και δομών του Υπουργείου Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Έχει εργαστεί ως εκπαιδευτικός σε σχολεία στην Ελλάδα και το εξωτερικό, ως υπεύθυνος εκπαίδευσης, υποστήριξης και κατάρτισης α) ατόμων με ειδικές ανάγκες σε χώρους ειδικής αγωγής, β) σε Σχολές Γονέων, γ) εκπαιδευτικών Α/θμιας & Β/θμιας σε σχολεία και φορείς επιμόρφωσης. Συμμετέχει ενεργά σε συνέδρια και ημερίδες, έχει πλούσιο συγγραφικό έργο και είναι μέλος ελληνικών και διεθνών οργανισμών ανάλογου επιστημονικού περιεχομένου.

 

Κωνσταντίνος Νικολόπουλος                Φυσικός (B.Sc., M.Ed.)

Ο  Κος Νικολόπουλος είναι πτυχιούχος του τμήματος Φυσικής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών με μεταπτυχιακές σπουδές στις Επιστήμες της Αγωγής (Εκπαιδευτική Τεχνολογία) και κάτοχος διπλώματος Ειδικής Αγωγής από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Επίσης, είναι  μέλος της Ελληνικής Εταιρίας Φυσικής για την Επιστήμη και την Εκπαίδευση (ΕΕΦΕΕ).

Έχει πλούσια διδακτική εμπειρία στην διδασκαλία των φυσικών επιστημών και των Μαθηματικών, στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Ασχολείται ερευνητικά με τις Φυσικές Επιστήμες και συγκεκριμένα με την επιστημονική μέθοδο και το πέιραμα, καθώς με τα Μαθηματικά και την επίλυση προβλήματος. Έχει παρακολουθήσει και συμμετάσχει σε ημερίδες και συνέδρια ανάλογου επιστημονικού ενδιαφέροντος. Είναι υπεύθυνος των προγραμμάτων φυσικο-επιστημονικού  και μαθηματικού γραμματισμού του Κέντρου μας. 

 

 

Αγαθή Τσορώνη                  Εικαστικός-Εκπαιδευτικός καλλιτεχνικών μαθημάτων (B.A., M.A. PhD)

Η Κα Τσορώνη είναι πτυχιούχος Καλών Τεχνών, ενώ κατέχει Μεταπτυχιακό (MA) και Διδακτορικό (PhD) τίτλο στην Διδακτική της Τέχνης και τη Μουσειακή Εκπαίδευση από το Πανεπιστήμιο Birmingham της Μεγάλης Βρετανίας.

Εργάστηκε για αρκετά χρόνια στο Ελληνικό Παροικιακό Σχολείο του Birmingham (νηπιαγωγείο – δημοτικό – γυμνάσιο – τάξεις ενηλίκων). Στην Ελλάδα έχει διδάξει σχέδιο και ζωγραφική στο ΑΤΕΙ Αθήνας (Τμήμα Συντήρησης Αρχαιοτήτων & Έργων Τέχνης), σε ιδιωτικά και δημόσια ΙΕΚ, σε δημόσια σχολεία και έχει οργανώσει εργαστήρια ζωγραφικής για παιδιά νηπιαγωγείου – δημοτικού.

Έχει διεθνή καλλιτεχνική παρουσία τόσο σε εκθέσεις όσο και σε καλλιτεχνικά projects στην Ελλάδα και στη Μεγάλη Βρετανία. Έχει μάλιστα μαθητεύσει στο Παρίσι στο εργαστήριο του διεθνώς αναγνωρισμένου Γερμανού καλλιτέχνη Jochen Gerz.

Πιστεύει βαθειά στην συνεισφορά της τέχνης στη μαθησιακή διαδικασία, ώστε να μπορέσει ο μαθητής να αξιοποιεί τη φαντασία και τη δημιουργικότητά του σε ο,τιδήποτε κάνει. Είναι επιστημονικός συνεργάτης του Κέντρου μας σε δράσεις μουσειοπαιδαγωγικής & ανάπτυξης πολλαπλής νοημοσύνης.

 

Νίνα Δράκου                   Εκπαιδευτικός ξένων γλωσσών (Β.Α., Μ.Α.)

Η Κα Δράκου είναι απόφοιτος Γαλλικής Φιλολογίας με μεταπτυχιακές σπουδές στην Ισπανική Μετάφραση-Μεταφρασεολογία από τη Φιλοσοφική Σχολή του Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Μιλάει τέσσερις ξένες γλώσσες και έχει μεταφράσει αρκετά συγγράμματα και παιδικά παραμύθια.

Τα τελευταία δεκαπέντε χρόνια ασχολείται συστηματικά με τη σωματική έκφραση και χοροκίνηση. Έχει μάλιστα φοιτήσει στο Galena's Dance Studio (Χολαργός), ενώ έχει διδάξει σε παιδικά τμήματα χοροκίνησης στις Σχολές Χορού Danza Latina Social Club (Αθήνα) και Just Dance (Καλαμάτα). 

 

Μάρθα-Αντωνία Σμέρλα                  Φιλόλογος - Ειδική Παιδαγωγός (Β.Α., M.A.)

Η Κα Σμέρλα είναι πτυχιούχος του τμήματος Φιλολογίας (Σχολή Ανθρωπιστικών & Κοινωνικών Επιστημών - Πανεπιστήμιο Πατρών) και του τμήματος Ιστορίας, Αρχαιολογίας & Διαχείρισης Πολιτισμικών Αγαθών (Σχολή Ανθρωπιστικών Επιστημών και Πολιτισμικών Σπουδών - Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου), με μεταπτυχιακές σπουδές στην Ειδική Αγωγή (Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου). 

Έχει πλούσια διδακτική εμπειρία στην γλωσσική διδασκαλία στην μέση εκπαίδευση, ενώ τα τελευταία χρόνια ασχολείται με την ανάπτυξη κοινωνικο-συναισθηματικών δεξιοτήτων σε παιδιά-ενήλικες με ειδικές ανάγκες. Έχει παρακολουθήσει και συμμετάσχει σε ποικίλα βιωματικά εργαστήρια και συνέδρια. Είναι εξωτερικός συνεργάτης του Κέντρου μας για περιπτώσεις διδακτικής-διαγνωστικής αξιολόγησης και διαμόρφωσης εξατομικευμένων εκπαιδευτικών προγραμμάτων (ΕΕΠ). 

 

Λουκία Μουτσούλα                           Φιλόλογος-Παιδαγωγός (Β.Α.)

Η Κα Μουτσούλα είναι πτυχιούχος του τμήματος Φιλοσοφίας, Παιδαγωγικής & Ψυχολογίας (Φιλοσοφική Σχολή-Εθνικό & Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών), και παράλληλα ασχολείται ως συντάκτρια-υπεύθυνη κειμένων σε επαγγελματικές ιστοσελίδες.

Έχει παρακολουθήσει διετές πρόγραμμα επιμόρφωσης στην ψυχοθεραπεία και συμβουλευτική, αλλά και βιωματικά εργαστήρια σχετικά με τη δυναμική των ομάδων. Συμμετέχει ενεργά σε ομάδες αυτοέκφρασης, χοροκίνησης και φωνητικής-τραγουδιού.